Het Huis

Kanaän is een 2-10 persoons vakantiehuis op een ruime kavel hoog in de laatste duinenrij van Midsland aan Zee op slechts 50 meter van het Noordzeestrand. Voorzien van alle gemakken, 3 slaapkamers, knusse slaapzolder, moderne keuken, ruime woon/eetkamer en meerdere toiletten/badkamers. Op het zuiden een ruim terras waar u  kunt genieten van het prachtige uitzicht over het eiland.

 

 

Geschiedenis

Inmiddels al drie generaties lang is Kanaän in het bezit van de familie Kuilart. In 1954 heeft Ds. Hendrik Jan Kuilart opdracht gegeven tot het bouwen op deze fantastische plek. Hij was destijds predikant in Midsland en woonde daar in de bijbehorende pastorie, "Maar een huis daar boven op het duin... dat is toch prachtig"

 

In de loop der jaren is er veel veranderd, in de jaren '60 is er al een flink stuk aangebouwd. Het gedeelte van de garage en de huidige woonkamer kwam erbij, in eerste instantie waren er beneden 2 garages achterelkaar wat vooral diende als opslag voor de gejutte spullen van het strand. In de jaren '80 is er een doorgang vanuit de hal naar beneden gecreëerd en werd één van de garages verbouwd tot de badkamer met ligbad, toiletruimte en seperate douche. 

Kanaän heeft al vele stormen doorstaan en zelfs een overstroming, iets wat nu niet meer voor te stellen is met de hoge duinen. 

 

Binnenkort komt hier meer informatie over de geschiedenis van Kanaän met bijbehorende foto's ter illustratie.